59. Mostar Cup 2023

Aeroklub Mostar 03.09.2023. organizira 59. Mostar Kup - World Cup
I ove godine u Mostaru vas cekaju dva svjetska kupa: 59. Mostar Kup 03.09.2023.  (Raspis i prijava su ispod) i 41. Memorijal "Izet Kurtalić" 02.09.2023.  http://www.aeroklub-izet-kurtalic.ba/

bULLETIN aplication lIST

Slobodan Milić o organizaciji:
Moji utisci iz MOSTARA sa 2 svetska kupa.
Livada prekrasna, vreme, da smo ga birali nebi ovako bilo, jedino mi je žao što nije bilo više takmičara.
Organizatori, tj domaćini su bili i više nego na visini svog zadatka. Rostilj se na livadi nije gasio, ćevapa i kobasica u somunu, do mile volje.
Što se tiče modelara, favoriti su dominirali. Odlični modeli i još bolji letovi. Evropski prvak Bojan se nije dao iznenaditi. Za njim Malik i Toza. Ismet nije imao sreće. U A2 je prijatno iznenadio maleni Slovenac koji je leteo "na prvu" i pobedio mnogo starije i iskusnije takmičare.
Bilo je i prepričavanje modelarskih zgoda i nezgoda sa takmičenja i sećanja na one kojih više nema.
Kapetanovoć, MARA, i ja smo u tome prednjačili. Ni Soni ništa nije zaostajao. Imali smo čast pričati i sa KUKIĆEM, legendom modelarstvo. I dan danas se sećam njegovih penjača. Ruke da opereš pa da ga pogledaš, savršenstvo.
SVE U SVEMU, BILO JE PREDIVNO.
Hvala Debi, Sabriji, Jusufbašiću i ostalima na predivnom druženju.
A ONI ŠTO NISU DOŠLI, GRDNO DU SE ZEZNULI.

57. mostar ​kup 2021

REZULTATI

AEROKLUB MOSTAR OVE GODINE DOMAĆIN JE DVA NATJECANJA KOJA SE BODUJU ZA OPEN INTERNATIONAL (WORLD CUP)

   39. MEMORIJAL "IZET KURTALIĆ" 18.09.2021
   57. MOSTAR KUP 19.09.2021

Aeromodelarsto

Aeroklub Mostar nastao je iz aeromodelarske sekcije koja je pokrenuta 1948.g. U rubrici POVIJEST možete pročitati više o uspjesima koje je ova sekcija ostvarila. Danas se u aeroklubu desetak članova bavi aeromodelarstvom, a aktivnosti na razvoju ove sekcije će se nastaviti kada se obnove trenuto poplavljeni prostori aerokluba. Unatoč navedenoj situaciji svake godine aeroklub je tradicionalno organizator modelarskog natjecanja u kategorijama slobodnog leta koje se boduje za svjetski kup. Kako to izgleda pogledajete na videu ispod.

Mostar kup / World Cup

Aeromodelarsko natjecanje koje se boduje za svjetski kup.